Mgr. Krásenská píšící a inspirující

Nejdříve nepovinné uvedení do kontextu.

V polovině června rozvázal Český rozhlas pracovní poměr s Filipem Rožánkem pro nadbytečnost. Což internetovou odbornou veřejnost poněkud překvapilo, zvláště po ocenění Filipovo projektu Srpen 1968, který skončil druhý v kategoriích Projekt roku a Obsahová inspirace v Křiš’tálové Lupě 2013. Následovala Cena generálního ředitele Českého rozhlasu a  cena za inovativní žurnalistiku v dubnu 2014.

Pár hodin po oznámení výpovědi tisková mluvčí ČRo Mgr. Krásenská doplnila na Facebooku oblíbenou denunciační větu “důvodem je ztráta důvěry”.

Show Mgr. Krásenské dnes dostalo fantastické pokračování – žádost o reakci ČRo k rozhovoru, který ještě nevyšel, jehož obsah ČRo nezná, ale určitě ČRo poškozuje.


 

Já myslím, že takový proaktivní přístup je velmi inspirativní a je nanejvýš vhodné ho obratem následovat a požádat Český rozhlas o obdobný postup.

 

Vážená paní
Mgr. Tereza Krásenská
Český rozhlas
Vinohradská 12
120 99 Praha 2

Žádost o uveřejnění stanoviska

Vážená paní Krásenská,

dnes bylo v Českém rozhlase oznámeno vysílání rozhovoru s premiérem vlády Bohuslavem Sobotkou o aktuální politické situaci a podnikání drobných živnostníků.

Vzhledem k uvedenému tématu rozhovoru Vás tímto žádám, abyste uveřejnili k této věci také moje stanovisko, neboť se obávám, že Vámi zmiňovaný rozhovor bude obsahovat řadu nepravdivých a závádějících informací.

V případě, že nebude mé žádosti vyhověno, mohlo by tím dojít k poškožení mé pověsti a dobrého jména mé rodiny, a tím bychom museli přistoupit k dalším právním krokům.

S pozdravem

 

………………….

 

Tento text doplňte svým jménem a obratem zašlete přímo k rukám paní mluvčí na email tereza.krasenska@rozhlas.cz. V případě, že nemáte přístup k emailu, doporučuji neprodleně plný text žádosti odcitovat přímo paní mluvčí do telefonu na čísle 221 551 221.

Krásný den.

print