ODS: “Víme, co chceme a dokud to pro nás bude výhodné, tak si to nerozmyslíme”

Od liberálně konzervativní strany jako ODS by člověk čekal elementární stálost názorů na zásadní otázky veřejného života a ekonomiky.

Udělejme malou kontrolu:

31.1.2010: Plán ODS: Euro v Česku 1. ledna 2015
“ODS chce snížit deficity rozpočtu tak, aby Češi mohli začít platit eurem 1. ledna 2015, televizi Prima to řekl ekonom strany Martin Kocourek. Termín bude podle něj záviset na vývoji eurozóny.”

22.10.2011: Usnesení 22. kongresu ODS
“Kongres Občanské demokratické strany zdůrazňuje, že podmínky, za kterých v roce 2003 rozhodli občané České republiky v referendu o přistoupení k Evropské unii a o závazku přijmout společnou měnu euro, se zásadně změnily, proto ODS bude požadovat, aby o případném přistoupení k jednotné měně euro a současně vstupu do Evropského stabilizačního mechanismu, rozhodli občané České republiky v referendu”

9.5.2012: Jan Bauer: Stálý záchranný euroval mění eurozónu. O důvod víc pro referendum
Neumím si proto představit, že by jakákoliv zodpovědná politická strana dovedla Českou republiku do eurozóny, aniž by se zeptala na názor svých občanů. ODS i nadále požaduje před případným přijetím eura referendum,“ zdůraznil Bauer.

22.10.2013: Nechuť k přijetí eura je rekordní, odpůrce referend ODS chce plebiscit 
“Zajímavé je i to, že premiér Petr Nečas v Praze koncem dubna ujišťoval stálého předsedu Evropské rady Hermana Van Rompuye, že Česká republika euro přijmout chce (více o Rompuyově návštěvě zde), jeho vlastní ODS nicméně v otázce přijetí společné měny trvá na celostátním referendu. Tedy mechanismu, který jinak občanští demokraté odmítají (více o ODS a referendech zde) jako populistický prvek.”

14.5.2014: “Občanští demokraté se ostře staví proti přijetí jednotné evropské měny. Česká republika se při vstupu do Evropské unie zavázala, že euro přijme. Podmínky se za těch deset let změnily, proto je třeba naše závazky přehodnotit, říká předseda ODS Petr Fiala.” zdroj: http://domaci.eurozpravy.cz/politika/93292-proti-euru-osobne-nic-nemam-pro-republiku-ale-neni-vyhodne-rika-petr-fiala/

print

One thought on “ODS: “Víme, co chceme a dokud to pro nás bude výhodné, tak si to nerozmyslíme”

  1. michalillich says:

    Asertivní práva v kostce:
    4. změna názoru
    http://cs.wikibooks.org/wiki/Asertivita/Asertivn%C3%AD_pr%C3%A1va

    Během 4 let (kdy pár euro zemí zbankrotovalo či skorozbankrotovalo a pro země v eurozóně přibyly nové závazky) změnit názor mi přijde v pohodě.

    (na okraj: nebudu volit ODS a na přijetí Eura nemám vyhraněný názor)

Comments are closed.