Bojovat s nespokojenými zákazníky?

Ondřej Krabs, nenápadný majitel přepravních služeb MyFreight.cz a německé přeposílací služby (shipito like) Mailboxde.com, píše velmi zajímavé postřehy na svém blogu ByznysAndělé.cz. Před pár dny o jeho přístupu k nespokojeným zákazníkům.

Mimo jiné píše:

Nebuďte na ně zlí, nic neříkejte, snažte se jim pomoct, i když asi budete muset hodně zatínat zuby a držet nervy, které vám sem tam ujedou, ale nevzdávejte to.

Tisíce vašich zákazníků s vašimi službami souhlasí a pak se najde někdo, kdo je proti proudu? No tohle? Co je to za člověka? Dokonce vám i třeba úmyslně způsobí ztrátu, nebo jinak uškodí.

To je jedno, neřešte to.

Naopak radí se z toho poučit, inspirovat a díky takovému zákazníkovi najít i nové možnosti rozvoje a zvýšení efektivnosti.

Díky těmto pár případům jsem objevil za poslední týden možnosti, které jsme před rokem nemohli využívat, jsou nyní hlavně uzákoněny jinak a otevřel se tím jeden logistický uzel, který pro mne byl dříve nedostupný.

Ze všeho vytěží nejen ten nespokojený zákazník, ale velmi brzo i všichni ostatní zákazníci. Díky takovému nepříjemně nespokojenému.

Celý Ondřejův článek

10
print
Tagged ,